Anasayfa / Köşe Yazıları / Türkiye’nin iç cephesine saldıranlar

Türkiye’nin iç cephesine saldıranlar

Kayseri ve eşzamanlı Suriye’nin kuzeyinde yaşanılanlar, Türkiye’nin iç cephesini hedef alan provokasyon ürünleriydi. Kayseri’de sokakları, işyerlerini, konutları yakıp yıkarak Suriyeli avına çıkanlar, Türkiye’nin hayrına değil, iç cephesinde kaosa heves edenlere hizmet edenlerdir. İçişleri Bakanlığı’nın tespitlerine göre; sosyal medyada X hesabında 79 bin hesap hızlıca pozisyon alıyor, 343 bin paylaşım yapıyor. Bu hesapların %37’si BOT hesap ve paylaşımlarının %68’i provokatif amaçlı ve negatif içerik taşıyordu.

Kışkırtma ve provokasyon çabalarıyla sahaya sürülenlerin 855’i gözaltına alınıyor bunların 468’inin 50 farklı suçtan adli kaydı olduğu tespit ediliyor. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit, uyuşturucu ve şantaj gibi suçlar olduğu görülüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; kimi sosyal medya hesaplarından, çocukları kullanarak perde arkasından ‘ayaklanma çıkarmaya başlıyoruz’ türünden mesajlar yayınladılar.

Aynı hesaplardan; geçici koruma altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin yayınlandığını da tespit ettik. Sosyal medyada paylaşılan verileri bu sabaha kadar uzmanlarımız inceledi. İlk tespitlerimize göre, paylaşılan kimlik bilgileri 8 Eylül 2022 tarihinden önceki veriler.

Göç İdaresi Başkanlığımızca bu tarihten sonra yapılan güncellemelerin, bu verilerde yer almadığını belirledik. Konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz görevlendirildi. Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığımız, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ülkemizde iç karışıklık çıkarmayı hedefleyenleri, provokatif paylaşımlarda bulunanları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın, Güvenlik Daire Başkanlığımız ile koordineli yaptığı çalışmalar sonrası Kayseri’deki olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6’sı yurtdışında olmak üzere toplam 189 hesap yöneticisi tespit edildi. 108 şahıs yakalandı.

Bunlardan 12’si tutuklandı, 32’si hakkında adli kontrol kararı verildi. İşlemler devam ediyor” bilgilerini paylaştı.

Bu bilgiler açık ve net olarak ortaya koymaktadır ki, sığınmacılar üzerinden Türkiye’nin iç cephesi hedeftir. Dış cephede Mehmetciğin bileğini bükemeyenlerin, şer gözleri ve hevesleri iç cephededir. Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esad arasında verilen karşılıklı mesajların oluşturduğu olumlu havadan rahatsız olanlar Kayseri’nin yanı sıra Suriye’nin kuzeyinden de şer hamlelere giriştiler. Bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları yapanlar tek tek yakalanarak, adalete teslim edildi.

Suriye’yi terör tarlası haline getirenler, Suriye’nin parçalanmasını isteyenlerdir. Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinden hedef yapmaya çalışanlardır.

Şayet Esad ülkesinin parçalanmasını istemiyorsa, toprakların işgalcilerden arınmasını istiyor ve ülke haritasının bir bölümünde PKK terör örgütü yazmasından rahatsızlık duyuyorsa Türkiye ile ortak hareket etmek zorundadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklediği budur. Bu noktada Rusya, İran ve Irak’ın tutumlarıyla yakından ilgilenecek olan ve onların da olumlu havaya katkı sunmalarını sağlamak da öncelikle Esad’ın görevidir.

Bugünlerde esen olumlu havaya rağmen Suriye’nin bugününe ve geleceğine dair atılacak adımların öyle kolayca ve hızlıca sonuç vermesi de oldukça güçtür. Ancak her şeye rağmen iki ülke arasında olumlu ilk adımın atılması bu güçlüğün aşılmasının başlangıcı için kaçınılmaz ve geciktirilemez zorunluluktur.

Önerilen Haber

Irak’ta yeni güvenlik atmosferi

Türkiye’nin teröre karşı mücadelesi hız kesmeden sürüyor. Irak ve Suriye sahasında terör örgütlerinin kökünün kazınacağı …